Академик Свищов
официален сайт

Академик стартира с победа, трима юноши с дебют при мъжете

Академик /Свищов/ записа първа победа по време на зимната си подготовка срещу Младост /Екзарх Йосиф/ 2:1. Контролата се игра на стадиона на „студентите“ в три части по 30 минути. Гостите откриха резултата още в 15-та минути след грешка на свищовлии. Двата гола за възпитаниците на Росен Илков паднаха през втората третина и са дело на Лилиян Маринов – първият след отсъдена дузпа за нарушение срещу Димитър Костадинов.
Успешен дебют в основния отбор днес записаха и трима играчи на Академик, юноши младша възраст, водени от Тодор Борисов. Илков даде игрово време на Ради Атанасов, Георги Димитров и Виктор Копоев, като след срещата си изрази задоволство от играта им. Божидар Матеев вече е титуляр при мъжете, а новите трима успяха за краткото време от 5 януари в тренировките успяха да покажат качества и влязат в основния състав, допълни треньорът.
Доволен съм от играта на момчетата! Съвсем нормално имаше и грешки като за първи мач.Футболистите играха, изпълнявайки всички, поставените им задачи по време на тренировките от 5 януари до днес, коментира треньорът Росен Илков.

Админ