Академик Свищов
официален сайт

Академик - Вихър (Славяново) | Трета лига | 0:1

В мач от 20-ия кръг на Северозападна Трета лига отборът на Академик отново не успя да намери себе си и допусна поредна домакинска загуба този сезон. Печеливши се оказаха играчите на Вихър (Славяново), които с опит и без напрежение в играта си, успяха да измъкнат точките. Първото полувреме на срещата не предложи нищо интересно на зрителите, дошли да наблюдават срещата в пролетния следобед и двата отборя се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

С малко по-изнесена напред игра за „студентите“ започна второто полувреме, през което се случи всичко интересно в мача. Първо в 61-та минута Борислав Марков отправи коварен далечен удар, но вратарят на гостите успя да спаси. Три минути па-късно до Димитър Николов достигна пас, пропуснат от защитата на гостите, но от границата на малкото наказателно поле нападателят не съумя да укроти топката и да отправи удар. В тези минути натискът на Академик се засили и отборът притежаваше топката повече. Гостите от своя страна започнаха да разчитат повече на контраатаки. При една от тях нападател на Вихър успя да си спечели пряк свободен удар, а в бурните протести срещу отсъждането в жълто бе декориран капитанът на Академик Иван Ганев, който тази седмица празнуваше своя 39-ти рожден ден. С изпълнението на удара се нае Цветан Петров от гостите, който в 74-та минута прати кълбото директно в далечния ъгъл на вратаря Виктор Владимиров за 0:1. Играчите на Академик опитаха да върнат бързо гола, но нов далечен удар от движение на Борислав Марков, отново бе избит в корнер от вратаря на гостите. До края на мача играчите не успяха да сътворят нищо по-запомнящо се и отново трябваше да сведат глави пред родната публика след поредната загуба.

Най-запомнящото се в срещата бе инициативата на децата от детскоюношестката школа под надслов #кодсиньо, които отново се настаниха в сектор „Слънчев бряг“ да подкрепят своите батковци, облечени в цветовете на клуба.

Админ