Академик Свищов
официален сайт

Дреновец - Академик | Трета Лига | 1:0

В мача от ХI-ия кръг на първенството на Северозападната Трета лига, пред отбора на "Академик" стоеше нелеката задача да се върне на победния път, след като в предните два кръга "студентите" записаха загуби. Свищовските футболисти се отправиха на далечно пътуване към видинското село Дреновец, където се изправиха срещу едноименния отбор.
Само след 9 минути игра обаче, отборът на Дреновец поведе в резултата след комбинация по левия фланг на атаката и нахлуване в наказателното поле на "Академик", съобщи Актуално Свищов. Денис Димитров от отбора на домакините "чукна" топката покрай Виктор Владимиров за 1:0. Само пет минути по-късно положението на "Академик" можеше да стане много тежко, след като бърза контраатака с едно докосване, намери нападател на гостите очи в очи със стража на свищовлии, но ударът на нападателя бе твърде слаб и не затрудни Владимиров.
"Студентите" се опитаха да осъществят контрол над мача, като започнаха да владеят топката повече и да търсят удобни ситуации за изравняване на резултата. Домакините, от своя страна, разчитаха на бързи контраатаки.
След няколко добри атаки на "Академик" се стигна и до най-чистото положение за "студентите" в 31-та минута, когато след една атака по десния фланг топката достигна до Александър Стоянов, който нанесе топовен изстрел от малкото наказателно поле, но за нещастие ударът му намери тялото на вратаря на домакините.
Две минути по-късно удар от пряк свободен, на капитана Иван Ганев, бе майсторски насочен към сглобката на вратата на домакините, но вратаря на Дреновец изби със сетни сили в ъглов удар. Това бе и последното по-интересно положение до края на първото полувреме.
Втората част започна на добра скорост, като отново свищовските футболисти владееха повече топката и търсеха подстъпи към вратата на "Дреновец". Вратарят на домакините внимаваше и не позволи на свищовски нападател да го изненада, като се отчете с добро спасяване в 65-та минута, когато силен удар в очертанията на вратата бе майсторски уловен.
Натискът на "Академик" стана осезаем след 70-та минута, когато играта се пренесе трайно в половината на домакините. В последната минута добра възможност се откри пред Иван Ганев, след правото за изпълнение на пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Ударът му обаче отново бе избит в ъглов удар. И така, въпреки многобройните атаки и опити за връщане в мача, нов гол не падна и "Академик" записа трета поредна загуба на своята сметка.

Админ