Академик Свищов
официален сайт

Красимир Корсачки: Искаме да вкараме европейски начин на работа в Академик

В дългосрочен план искаме да вкараме европейски начин на работа в Академик. Децата да получават информация как се развиват – месечни срещи на родители, състезатели и треньора. Всеки играч ще има профил как се развива, ще се задават цели за следващия период и как се реализират, това заяви Корсачки на въпрос какви цели си поставя в дългосрочен план в първото си интервю след като пое ДЮШ Академик.

На въпрос вижда потенциал Свищов да даде следващия Стоичков, треньорът отговори: “Проблемът е в регулациите на футболния съюз. Има една практика, когато се види едно дете, че е добро в момента – по-голям клуб идва и го взема. Треньорът, който е работил с това дете и е развил този потенциал не може да го развие по-нагоре. Детето се праща в друг клуб, дали може да се адаптира е друг въпрос. Получава се практиката – вземат се най-добрите деца от малките градове или по-малките клубове и се получава практиката – спира им се развитието, защото не се работи правилно. И след две-три години връщат децата като не перспективни”.

На въпроса: “Имате ли план как да ги стигнем англичаните?”, Корсачки отговори: Имаме! Даже вече е приведен в действие. Почваме да работим по нов начин. Има зададена нова методика, начина на водене на тренировки ще бъде по-различен, ще бъде съобразено с всички възрастови групи.

Първата седмица беше малко турболентна. Имаше много неща, които трябваше да променим. Има много неща, които ще променим в бъдеще. Това заяви още Крисимир Корсачки, директор на Детско-юношеската школа на Академик на въпрос “Как намирате школата на Академик?”.

Пълното интервю във видеото.

Админ