Академик Свищов
официален сайт

Нови три точки за Академик

“Студентите” добавиха нови три точки в актива си добавиха в мача от Северозападната Трета лига срещу гостуващия Левски (Левски).

Победата не бе никак лека след като още в 9-та минута гостите успяха да поведат. След центриране от фаул и неразбирателство в свищовската отбрана, най-съобразителен бе нападател на гостите, който провря топката покрай вратаря Владимиров за 0:1. Обратът започна в 17-та минута, когато при центриране от корнер на Андрей Цой, защитникът на Академик Ивайло Тодоров намери кълбото във въздуха и с глава изравни. Футболистите на Академик доминираха през остатъка от първата част, но така и не отбелязаха ново попадение.

През второто полувреме на помощ влязоха нападателите Кристиян Иванов и Мартин Ширтев, с което положенията пред вратата на гостите започнаха да се редуват. Логичното се случи в 66-та минута, когато Димитър Николов вкара второто попадение за Академик, вкарвайки от близко разстояние за 2:1.

След попадението гостите се хвърлиха напред да търсят изравнителен гол, което даде възможност на "студентите" да проведат няколко добри контра атаки чрез Мартин Ширтев и Момчил Емилев. Въпреки това нов гол така и не падна и двата отбора се оттеглиха при крайното 2:1.

В следващия кръг Академик почива по програма, след което на 23 март "студентите" гостуват на Локомотив от Мездра.

 

Админ