Академик Свищов
официален сайт

Радостин Александров - Ст. треньор

Роден е на 7 ноември 1991 година в Костинброд и е един от най-търсените млади треньори в България, с прогресивно и модерно мислене, налагащ водещи методики на работа. В професионалната си кариера досега е работил като анализатор в юношеския национален отбор на България до 17 години, а същевременно е бил стажант в академиите на „Славия“ и „Литекс“. Изкарва и висше образование в Национална спорна академия с профил „Треньор по футбол“, но междувременно придобива лиценз UEFA „А“, който директно го отвежда в професионалния спорт. Като част от допълнителната си квалификация преминава стажове в британските отбори на „Нотингам Форест“ и „Нюкасъл“, а посредством академията на английския колеж „Брук Хаус“ е работил заедно с треньори от „Рединг“, „Бирмингам“, „Уест Бромич“ и „Лестър Сити“. Започва работа в „Берое“ през март 2015 година като анализатор на детско-юношеската школа, след което става наставник на две от детските формации, а също така и помощник-треньор на юношите старша възраст на академията.
От декември 2018 до пролетта на 2020, Радостин Александров работи като директор на школата на „Спартак“ (Плевен), където отговаря и за подготовката на гарнитурите за предстоящите им участия в елитните групи на държавното първенство. С идването на новия собственик в „Пирин“ (Благоевград), младият специалист е привлечен като директор на школата на „Орлите“, където работи до есента на 2020, след което поема втория отбор на „Ботев“ (Враца), съчетавайки тази длъжност с помощник на Даниел Моралеш в елитния отбор на врачани.
Радостин остава във Враца до ноември 2021, когато е привлечен в отбора на пловдивския „Ботев“, където работи като помощник треньор до края на 2022.

Админ