Академик Свищов
официален сайт

Юзджан Алиманов — бъдещето на Академик и националния футбол

Възпитаникът на ДЮШ "Академик", Юзджан Алиманов, е на крачка от включване в националния отбор по футбол, съобщи Актуално Свищов.
На Националната Футболна База в "Бояна" се проведоха контролни игри под надслов "Турнир на талантите U14", между юношите от шестте футболни зони в България, като част от селекцията за проекто-националния отбор на България в тази възраст.


Град Свищов има повод за гордост и радост. 13-годишният Юзджан Алиманов, възпитаник на школата на "Академик", който взе участие във всички контроли за отбора на зона "Велико Търново" и остави отлични впечатления с играта си, бе единствен представител от общината.


Юзджан премина успешно първата "пресявка" в град Велико Търново и бе селектиран да вземе участие и в контролите в София.
"Изключително сме доволни, че талант на "Академик" успява да намери място сред най-талантливите момчета в България и се надяваме и за напред Юджи да прославя "Академик" и Свищов. Пожелаваме му здраве и бъдещи успешни игри за националния отбор на България", коментира председателя на УС на "Академик", Емил Перушанов.

 

Админ