Академик Свищов
официален сайт

Академик – отбор на годината, Иван Ганев – спортист №1 на 2023

Иван Ганев е спортист номер 1 на община Свищов за 2023 година. На 29 януари в Свищов бяха връчени наградите за спорт на община Свищов за 2023 година.

Спортист номер 1 в класацията на Община Свищов за 10-те най-добри спортисти на 2023 г. е футболистът Иван Ганев. Той е състезател на ОФК Академик от 1990 г., който има зад гърба си 34 години активна дейност. През 2001 година влиза в състава на мъжкия отбор, а от 2010 година до днес е капитан на отбора. През целия период на своята състезателна кариера е бил последователен и активен както в тренировъчния процес, така и на терена. Вследствие на това той има съществени заслуги за развитието на клуба, включително за класирането му във „В“ Северозападна група през 2013 година. Както през всичките години на своята спортна дейност, така и през изминалия спортен сезон Иван Ганев не е пропускал участие в състезания и мачове, като негова е заслугата за добрата защита и допускането на минимален брой голове във вратата на Академик. Негов треньор е Борислав Борисов.

Наградата на най-добрия спортист бе връчена от зам.-кмета на Свищов Анелия Димитрова, който приветства както победителя, така и всички спортисти и техните треньори.

Номинациите в класацията за 2023 година бяха излъчени от десет спортни клуба в община Свищов, като експертна комисия определи, чрез индивидуално точково гласуване носителите на тазгодишните награди. Комисията бе съставена от хора занимаващи се със спорт, свързани със спортните прояви и дейности на клубовете в нашата община – спортни деятели, изявени спортисти от близкото и по-далечно минало, общински съветници от ресорната Постоянната комисия при Общински съвет – Свищов.

На първо място в класацията за най-добри спортисти – с 47 точки, комисията определи за спортист на 2023 година Иван Ганев, с треньор Борислав Борисов. След него, на второ място, само с една точка разлика – 46 точки се нареди Стефан Петков от Годжу карате клуб Алеко, с треньор Марин Маринов; а на трето място в класацията, с 45 точки се класира Милен Петров от СК БОЛГ, с треньор Мартин Минков.

На церемонията, която се проведе в салона ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ бяха връчени награди в още три категории: „Отбор на 2023 година“; „Треньор на 2023 година“; и „Перспективни спортисти за 2023 година“.

В категория „Отбор на 2023 година“, комисията взе решение, тази година наградата да бъде присъдена на два отбора, които са събрали равен брой точки и съответно са се представили достойно през изминалия сезон. Наградите на най-успешните отбори бяха връчени както следва:

– В категория „юноши и девойки до 16 години“ на Спортен клуб по хокей на трева и флорбол Дунав – Свищов, с треньор Радослав Радков;
– В категория „мъже“ на Общински футболен клуб Академик – Свищов, с треньор Георги Онов.

По традиция тази година също бяха наградени най-перспективните състезатели на община Свищов. Общо 25 бяха отличените състезатели. Осем от тях са възпитаници на Детско-юношеска школа Академик:

Теодор Любомиров, Виктор Искъров; Радослав Любомиров – ОФК Академик, Детско-юношеска школа; Мария Сандулова; Алекс Славов; Юзджан Алиманов; Невелин Иванов; Георги Димитров.

 

Админ