Академик Свищов
официален сайт

Академик във финалната четворка за Купата на АФЛ

Поредна драма изживяха феновете на Академик във финалния двубой за Зона Северозапад от турнира за Купата на Аматьорската лига. Наложи се и в този кръг победителят да се излъчи след изпълнение на дузпи. В редовното време мачът завърши 2:2.

Въпреки началния натиск и редуващите се пред вратата на Дреновец атаки, гол до почивката не падна.

През второ полувреме натискът пред вратата на Дреновец се усили. В 60-та минута Андрей Цой успя да открие резултата за „студентите“ след като при разбъркване бе най-съобразителен и прониза вратата от близко разстояние. След гола мачът продължи да върви с темпото на Академик и нашите момчета имаха не лоши възможности за гол. В 81-та минута много хубава комбинация между Ивайло Тодоров и направилият отличен мач Димитър Николов, изведе последния на стрелкова позиция. Хладнокръвно Николов направи резултата 2:0.

Само минута бе нужна на Дреновец да се върне обратно в мача. Веднага след подновяването на играта техен нападател отбеляза много красив гол за 2:1. Финалният щурм на Дреновчани се увенча и с нов гол след грешка на свищовската отбрана и резултатът бе изравнен в 85-та минута.

При този резултат завърши срещата, а по правилата на турнира последва директно изпълнение на дузпи, които трябваше да определят представителя на Северозапада.

Първи имаха шанса да изпълняват футболистите на Дреновец. Те така и не сбъркаха при първите си 4 дузпи. За щастие „студентите“ запазиха хладнокръвие и също отбелязваха с всеки свой удар от бялата точка. Точни за Академик бяха Кристиян Иванов, Димитър Николов, Калоян Митев и Ивайло Тодоров.

При последната дузпа за Дреновец, вратарят на Академик Христо Стоянов улови ъгъла на изпълнение и майсторски спаси удара на нападателя. Зад бялата точка за Академик застана капитанът Иван Ганев, който хладнокръвно заби кълбото във вратата на Дреновец, с което донесе и победата за свищовлии.

Така Академик е представителят на Северозападна България във финалната четворка от турнира за Купата на Аматьорската лига.

Жребият за полуфиналните двойки ще се изтегли след изиграването и на другите финални срещи по зони. Представителят на Североизточна България е варненския Фратрия, който прави фурор в своята група. Другите отбори ще станат ясни след изиграването на зоналните финали между Вихрен (Сандански) и Витоша (Бистрица) на Югозапад и Несебър и Саяна (Хасково) на Югоизток.

Админ