Академик Свищов
официален сайт

Академик загуби в Севлиево и направи завръзка за битката за второто място

В мач от 26 кръг на първенството на Трета лига домакините от Севлиево измъкнаха трите точки срещу гостуващите "студенти".

На мокрия стадион в подбалканския град двата отбора се хвърлиха в люта битка и направиха равностоен мач. Единственото попадение падна в 14-та минута след точно изпълнение на пряк свободен удар от около 20 метра. До края на мача битката се водеше предимно в средата на терена, а ситуациите пред двамата вратари се брояха на пръсти.

След почивката в игра за свищовлии се появиха Момчил Емилев и Мартин Ширтев, което доведе до няколко не лоши атаки за Академик, но никой от играчите не успя да намери пътя към вратата на домакините.

С тази загуба преднината на Академик се стопи на само две точки, четири кръга преди края, което предвещава люта битка за заветното второ място. Според последните слухове от футболната ни централа има вероятност да бъдат създадени две Втори лиги и някои от отборите, заемащи второ място да бъдат поканени.

Играчите на Академик нямат време за почивка, защото още в сряда се изправят в полуфинал за Купата на АФЛ срещу Несебър. Мач, който ще се играе на стадион "Локомотив" в Стара Загора.

 

 

Админ