Академик Свищов
официален сайт

Александър Миланов: Футболист на сезона е отборът! Футболът е отборен спорт

Феновете на Академик избраха в анкета на Актуално Свищов и Академик Александър Миланов за футболист на сезона. Той е на 22 години, възпитаник на СУ „Николай Катранов”. Успешно съчетава футбол и право – наесен е четвърти курс Право във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
- Какво е за теб избора на феновете за футболист на сезона?
- За мен футболист на сезона е целият отбор - от треньора до всеки един футболист. Футболът е отборен спорт, не индивидуален. Всеки един от отбора заслужава тази награда и за мен всеки един е такъв - футболист на сезона!
- Как съчетаваш футбол и право и как избра да учиш право?
- Умея да съчетавам много неща едновременно още от малък. В училище бях много добър по история и цивилизация, както и много умея да говоря. Затова реших да запиша право след завършване на средно образование.
Футболът е част от мен от 10-годишен.
- А какво е футболът за теб?
- За мен футболът е като шаблон за добър живот. Той изгражда навици, характер. Какъвто си в него, такъв ще си и извън него.
- Помниш ли първия си мач?
- Да, няма да го забравя никога. Сезон 2011/2012 срещу Ботев (Дебелец). Победихме 7:1.
- До колко важен е футболът в твоя живот и след две-три години, когато се дипломираш, ще предпочетеш ли правото пред него?
- Преди да започна да играя футбол, бях затворен и се срамувах от почти всичко. Но футболът и в частност първият ми треньор- Евгени Маринов, ме промениха, изградих характера, който съм днес. Мисля, че и двете неща могат да бъдат съчетавани едновременно.
- Други треньори през годините помниш ли и с какво?
- Помня всеки един треньор, с когото съм работил: Евгени Маринов, Ангел Ангелов, Боби Борисов, Петър Кръстев и сега Росен Илков. От всеки един съм научил много и се опитвам да съчетая всичко научено в едно. Разбира се всеки има различен поглед върху играта.
- Много твои връстници поемат към столицата, големите градове или чужбина. Имаш ли достатъчно мотивация да останеш в Свищов?
- Всичко зависи от възможностите, които получаваш на дадено място. Бил съм и в чужбина, но както се казва от вкъщи по-хубаво няма. Но все пак трябва да прецениш нещата добре, преди да решиш на къде да поемеш.
- Любим отбор и футболист?
- Любимият ми отбор от дете е Челси, а футболист Диего Коща. Също така подкрепям и Милан, но Челси ми е най !
- Как ще коментираш обстановката в отбора и тренировъчния процес в последния сезон?
- Обстановката в отбора според мен е добра. Има колектив, всички се опитвахме да се подкрепяме в този труден за клуба сезон. Тренировъчният процес няма нужда от коментар- един от най-добрите. Вижданията на треньора за играта са уникални, особено транзакцията в няколко схеми на игра по време на мач.
- А как коментираш коментарите и прогнозите, които ви изпращаха в селските групи преди два месеца?
- Да си отворят класирането и да видят. За мен е много грешно, дори бих използвал думата тъпо, да се излива такава злоба върху отбора. Нормално е да има върхове и спадове в млад отбор, в който тепърва се прави преход от юношески в мъжки футбол.
- Какви са ти плановете, свързани с футбола?
- Надявам се да продължа, защото от 12 години това е едно от най-любимите ми неща. Но зависи и от други неща.
- А как се запали по футбола?
- Като бях на 9 и превъртах каналите, попаднах на мач между Челси и Ман Ютд. В този мач Дрогба вкара 2 гола на Юнайтед и се влюбих както в Челси, така и във футбола.
- А какви планове имаш с правото - адвокат, съдия или прокурор искаш да бъдеш и защо?
- След 4 курс ще реша на къде да се ориентирам.
Актуално Свищов

 

Админ