Академик Свищов
официален сайт

Достойно представяне за децата на Академик на турнир в Търново

Достойно се представиха децата на Академик родени 2012, 2013 и 2014 година на проведения днес турнир в град Велико Търново - "Децата и футбола".

Нашите млади таланти се класираха на 4-то място след като в мача за бронзовите медали отстъпиха след изпълнение на дузпи от отбора на "Лато" (Алеково).

Преди това в груповата фаза, децата постигнаха победа над Янтра (Полски Тръмбеш) и отстъпиха пред възпитаниците на Етър (Велико Търново). Това отреди второ място за отбора в групата и мач за трето - четвърто място.

По стечение на обстоятелствата, противник в този двубой бе отборът на Лато, а рулетката на дузпите реши изхода от този мач в полза на противника, след нулево равенство в редовното време.

Въпреки загубата на малкия финал, всички приятели на Академик могат да бъдат горди от представянето на малчуганите, тъй като в отбора преобладаваха деца родени 2013 и 2014, които се изправиха срещу година по-възрастните си опоненти във всички отбори и демонстрираха огромно футболно израстване и самочувствие във формат Футбол 9, формация, в която повечето не са играли до момента.

Повод за гордост бе представянето на "нашето" момиче Мария Сандулова, която бе над всички с изявите си и заслужено бе удостоена с приза за най-добър играч на проведения турнир и взе приза в индивидуалните награди.

Подготовката на отборите продължава за турнира за "Купата на Община Свищов", който ще събере стотици млади футболисти от региона навръх празника на детето - 1 юни.

 

Админ