Академик Свищов
официален сайт

Футболната легенда и откривател на таланти Мики Адамс гост на Академик

Футболната легенда от Острова и откривател на футболни таланти Мики Адамс ще гостува на Академик, съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба. Договорката за визитата е в резултат на посещението на Перушанов и Христо Цветанов на водещата футболна школа в Обединеното кралство Брукхаус.

Много емоции и натоварена програма предложи втория ден от посещението на Цветанов и Перушанов в Англия. Двамата проведоха работна среща с два от водещите университети на Острова - тези на Ковънтри и Лавбъро, които представиха програмите "Елит" и "Вектор" за обучение на футболни таланти, съвместно с Брукхаус. Цветанов и Перушанов видяха предлаганите възможности за развитие на талантите от 18 до 23-годишна възраст и подробния учебен план, съчетан с интензивен тренировъчен процес. Заявен беше интерес за партньорство и в интересна дискусия се обсъдиха възможностите, които предлага град Свищов със своята академична среда. Беше представен добър пример как университетите развиват програми насочени към сегмента “Образование и футбол“, естествено продължение за развитието на кадрите паралелно в двете направления.

Емоционален и атрактивен завършек на деня бе поканата от Академията на Лестър Сити за посещение на футболната среща от поредния кръг на Премиършип между отборите Лестър Сити - Астън Вила. В компанията на Джайлс Уилямс, собственик на Брукхаус и Мики Адамс, бивш футболист, съотборник на Алан Шиърър, Мат Льо Тисие, треньор на Фулъм и Лестър и по настоещем делегат на Футболната Асоциация и откривател на футболни таланти.
Официалната вечеря в самостоятелен бокс на "Кинг Пауър Стейдиъм" предложи богато меню, а интересните разговори открехна врата към процесите в професионалните отбори в и извън терена. В тази приятелска атмосфера от ръководството на Академик връчиха подаръци на всички присъстващи.
Цветовете на Лестър и Академик са бяло-сини, което стана повод за настроение и закачки. Мик Алън прие да гостува в Свищов в най-близко бъдеще и пожела успех на отбора в предстоящото дерби с Ювентус (Малчика). Мик изрази огромно съжаление, че е в невъзможност да присъства на мача в Свищов тази събота тъй като е делегат на футцолната среща Ливърпул - Арсенал в неделя.

Админ