Академик Свищов
официален сайт

Георги Гечев: Футболът ми даде много - дисциплина, желание за победа, изграждане на характер

Преди месец Георги Гечев навърши 18 години. Офанзивен халф в основния отбор на Академик. Ученик в СУ „Николай Картранов” в интервю за Актуално Свищов.
- Откога тренираш?
- Започнах да тренирам когато бях на 6 и тренирах с деца по-големи от мен с 2-3 години.
- Помниш ли първия си мач?
- Да, помня го. Първият ми мач беше в Горна Оряховица. Тогава играхме с доста по-големи от нас и ни разгромиха с 16-0. Мисля, че този мач ще го помня завинаги.
- До колко важен е футболът в твоя живот?
- Футболът за мен е най-вече ежедневие. Този спорт ми даде много неща като например дисциплина, желание за победа, изграждане на характер и най-вече приятели.
- Ежедневието ти е училище и после на стадиона. След месец започва ваканцията, а ти ще продължиш с тренировките, очаква се първенството да започне в средата на юли. Не ти ли липсва ваканцията?
- Разбира се, че ми липсва. На всеки му липсва, но когато си поел отговорност за нещо, трябва да се трудиш до края. За пропуснатата ваканцията не е проблем, защото ще се занимавам с любимото си занимание – футбол.
- Много твои връстници поемат към столицата, големите градове или чужбина. Имаш ли достатъчно мотивация да се останеш в Свищов?
- Това е въпрос на лични интереси. Засега не желая да споделям.
- Любим отбор и футболист?
- Любимият ми отбор е Манчестър Юнайтед, а футболист Уейн Руни.
- Как ще коментираш обстановката в отбора, тренировъчния процес и работата на ръководството?
- В момента има настроение в съблекалнята, което е най-важното. Тренировъчния процес върви много добре според мен, защото всеки се опитва да изпълни указанията на треньора. Не желая да давам оценка и мнение за ръководството на отбора.
- Разликата в играта в юноши старша възраст и основния отбор?
- Разликата в играта е голяма. В основния отбор има повече опит, докато при юношите старша възраст това липсва, но даваме всчико от себе си да попием поне малко от съотборниците ни в основния отбор.
- Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
- Бъдещите ми планове за футбола влизат в тези за учението, защото трябва да вървят ръка за ръка. Ще давам всичко от себе си да продължа да се занимавам с футбол, защото това е моята страст.
- Кой ти е любим предмет в училище и освен футбола, какво друго те влече?
- Любимият ми предмет е Български език и литература. Освен футбола обичам да гледам тенис на корт.
- Последно прочетената книга?
- "Повелителят на мухите" на Уилям Голдинг.
- Любим автор – български и чуждестранен?
- Иван Вазов и Джек Лондон.

Админ