Академик Свищов
официален сайт

Георги Миланов гостува на Академик

Гостуването на Георги Миланов се превърна в празник за възпитаниците на ДЮШ Академик

В деня на Независимостта ОФК Академик прие скъп гост в лицето на носителя на купата на България, шампион с ЦСКА Москва и състезател от националния отбор по футбол - Георги Миланов.

Футболистът на Левски гостува по покана на ръководството на клуба в Свищов и да се срещне с децата от Школата, и на място да се запознае с условията за развитието на футбола в града.

Близо 100 деца от различните гарнитури на Детско-юношестката школа на Академик приветсваха Георги Миланов на игрището на „Академика Спорт” в града, като звездата на Левски се включи в една от проведените тренировки за радост на децата.

Подрастващите на Академик имаха възможност не само да се снимат и докоснат до Футболист №1 на България за 2012г, но и да проведат съвместна тренировка.

Беше отделено време за снимки и разговори с многобройните фенове на Академик и Левски, дошли на спортния комплекс за събитието. Миланов бе видимо заинтересован от процесите в Школата и заяви своята подкрепа към ръководството на Академик за политиката на развитие на детско-юношесткия футбол. Футболистът на Левски посети и тренировката на мъжкия отбор на съседното игрище, като също намери време да се отбие и в училище "Николай Катранов".

Освен многобройните снимки и раздадени автографи, Георги Миланов връчи на клуба фланелки на Левски с подписите на всички футболисти, както и своята фланелка от последното дерби с ЦСКА, с послание за "Академик". Последната е предвидено да бъде изложена в новите съблекални, които се изграждат в момента до игрище "Академика Спорт".

Футболният празник завърши с официална вечеря в чест на госта, на която му бе връчена картина със свищовски мотиви, специално нарисувана от местен художник.

Интервюто с Георги Миланов, дадено ексклузивно за Актуално Свищов, може да прочетете ТУК.

Админ