Академик Свищов
официален сайт

Христо Цветанов: Футболисти не се правят от днес за утре!

В предвид слабите резултати и класирането на представителния отбор на Академик, искам да изразя следната позиция :
Председателският пост не ми е самоцел и приемам всички критики! Те са следствие от водената политика на клуба от избирането ни през януари 2020 година.
Бюджетът, който разходваме на 100%, с много малки ИЗКЛЮЧЕНИЯ, остава в нашия град. И бива допълван от членовете на Управителния съвет.
Обръщам внимание, че от целия представителен отбор имаме само две външни за града момчета – останалите са възпитаници на Школата на клуба! 70% от настоящия представителен отбор е от формацията Юноши старша възраст, имаме титуляри и от Юноши младша възраст...
Треньорите ни са с необходимия професионален опит и квалификация и се ползват с пълната подкрепа на отбора и Управителния съвет!
До дни, след съгласуване с членовете на Управителния съвет, ще бъде създаден Обществен съвет към ОФК Академик, който ще включва доайени, деятели и поддръжници на Клуба, които ще поканя лично .
И да спомена - резултатите не са плод на няколко месеца, дори и на година и половина време! Имаме изгубени генерации свищовски деца от Школата, та до мъжкия отбор!
Футболисти не се правят от днес за утре!
А може да ги попитате и тях... те са в училище, на тренировка и из града!
Те също имат мнение!
Христо ЦВЕТАНОВ,
председател на УС на ОФК Академик

Админ