Академик Свищов
официален сайт

Мария Сандулова: Футболът е моето предизвикателство, моята страст и най-великата отборна игра

Над 130 деца от Свищов и общината всекидневно тренират в ДЮШ Академик. Една от тях е Мария Сандулова, неин треньор е Красимир Капитанов. За футбола и плановете й Актуално Свищов разговаря с Мария. А в следващите дни очаквайте срещи и с други възпитаници на ДЮШ в рубриката на Актуално Свищов „Децата на Академик“...

- Представи се – на колко си, къде учиш?
- Аз съм Мария Сандулова. На 10 години. Ученичка в 5 клас на СУ "Димитър Благоев".

- Футболът за теб е?
- Моето предизвикателство. Моята страст. Най-великата отборна игра.

- Откога тренираш футбол, каква позиция имаш в Академик?
- Футбол, като за забавление, играя от 5-годишна. А от година и половина тренирам в ДЮШ "Академик" Свищов на позиция офанзивен халф и нападател. В началото ми беше трудно,но с помощта на треньора Красимир Капитанов започнах да разбирам, че с труд, желание и любов към футбола мога да постигна много. В ДЮШ" Академик" Свищов са добре дошли всички момичета, които желаят да тренират и се развиват в този спорт, а аз като момиче, играещо в мъжки отбор ги уверявам, че няма нищо страшно и че школата ще ги подкрепи в тяхното развитие за бъдещи успехи.

- Друг любим спорт?
- Баскетбол.

- Помниш ли първия си мач?
- Да. На турнир в град Дряново. За мен беше голямо изживяване. Тогава беше първата ми среща с героя от САЩ '94 - Емил Костадинов.

- Любим отбор и футболист?
- ЦСКА. Христо Стоичков.

- Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
- Да продължавам да тренирам футбол. Да стана част от националния отбор и да участвам на европейски и световни квалификации, а след това да се наредя до най-добрите във футбола.

- След отбора Ф9 накъде и ще продължиш ли да тренираш футбол?
- Докато мога ще тренирам в ДЮШ "Академик" Свищов при моя супертренер Красимир Капитанов, на който дължа успехите си. Целта ми е националния отбор момичета на първо време.

- Игра и за „Севлиево Лейдис“, където бе забелязана от треньора на националния за момичета. Впечатленията ти от тези срещи и перспективите пред теб в тази насока?
- Да, и в момента съм част отбора на "Севлиево Лейдис" с треньор Йоана Джамбазова, както я наричаме "Тренер Йо". Бях изненадана,че ме наблюдават треньорките на националния отбор. Това ме стимулира много. Надявам се да продължавам да тренирам любимия си спорт- футболът тук, а след време и в националния, като навърша 13 г.

- Освен футбола, какво друго те влече, любим предмет в училище?
- Харесвам математиката. Обичам да играя с приятели в свободното време. Искам да кажа на всички, че мечтите се сбъдват. Вярвайте в себе си и се трудете. Никога не се отказвайте!

 

Админ