Академик Свищов
официален сайт

Откриха новите съблекални на „Академика Спорт“

Официално днес бяха открити новите съблекални на игрището „Академика Спорт“.

Събитието уважи кметът Генчев, който символично откри придобивката, която ще ползват най-малките възпитаници на Академик. Градоначалникът пожела спортни успехи на младите футболисти и техните треньори. Генчев поздрави ръководството на клуба, родители и спомоществователи, които за около седем месеца направиха възможно откриване на съблекалните. Вие показахте, че в града на Дарителите традициите са живи, заяви кметът. Той припомни, че управата на Общината полага усилия за развитието на футбола, най-популярния спорт, на територията на община Свищов и обеща Общината да продължи да помага на ДЮШ Академик.

Преди официалната церемония Христо Цветанов, заместник-председател на УС на ОФК Академик връчи грамота на Юзджан Алиманов за постигнати отлични спортни резултати и за участие в селекцията на Националния отбор по футбол U15.

Академик припомня: Това е първи резултат на кампанията „Един за всички, всички за Академик“, която стартира в края на август миналата година е факт.
Около 43 – 44 хиляди лева е стойността на ремонтните дейности, заяви Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик. Средствата бяха събрани от спомоществователи, възпитаници и приятели на клуба. Изключително активни бяха и родителите на деца от ДЮШ, които участваха с труда си начинанието да приключи успешно.
Една инициатива, подхваната първоначално от родител на трениращо дете се превърна в крайъгълен камък, който обедини и сплоти хората, милеещи за развитието на детския спорт в града и региона. Става въпрос за инициативата да се отремонтират двете съблекални на покритата лекоатлетическа писта за нуждите на трениращите в съседство деца.
През изминалите седем месеца помощ дойде и от Свищов, Варна, Лондон, Лайпциг и инициативата, тръгнала като добро пожелание, днес ДЮШ „Академик“ има модерно съоръжение, подобрявайки условията за тренировки на децата. Клубът с над 73-годишна история и емблема на града на Щастливеца показа, че обединени – управата на клуба, родители и спомоществователи могат да реализират успешно една благородна кауза.

Админ