Академик Свищов
официален сайт

Симона Петкова изненада приятно девойките от школата

Приятна изненада организира треньорското ръководство за всички момичета в клуба, навръх 11-ия рожден ден на Мария Сандулова, възпитаничка на ДЮШ. 

Гост чрез видео връзка бе Симона Петкова - играч номер едно на България за последните две години. Симона се запозна с всички девойки от школата и с интерес научи за разнообразните тренировки и методика на работа в Академик. Младата "лъвица" сподели за пътя, който е изминала в пофесионалната си кариера и каква е рецептата да станеш професионален футболист. В откровен разговор нашите момичета научиха за лишенията, обемът работа, но и удоволствието да стъпиш на върха в любимия спорт. 

Симона Петкова е родена на 3 септември 1993 г. в Габрово, а в момента носи екипа на швейцарския “Аарау”. Играе като полузащитник. Тя беше избрана за №1 в женския футбол у нас за 2021 и 2022 година.

Припомняме, че Академик е една от малкото школи в страната, която може да се похвали с две национални състезателки. Освен Ирен Георгиева и Мария Сандулова, записали вече участие с националната фланелка, свищовлии стискат палци и на другите млади надежди от школата да достигнат поне до това ниво. Срещите с най-успешните състезатели във футбола, като днешната, могат само да допринесат за по-нататъшното развитие на момичетата.

Админ