Академик Свищов
официален сайт

Три детски отбора на Академик се впускат на Олимпус Къп 2024 в Гърция

Три отбора на Академик, съставени от деца родени между 2011 и 2015 от вчера са на гръцка земя и днес стартират надпреварата с около 30 други отбора, представители на всички балкански страни в турнира Олимпус Къп 2024. Гастролът на нашите гарнитури в гръцкия град Паралия ще се проведе от 1 до 5 април и е част от международната програма на свищовската школа за 2024 година.

В групата на децата родени 2011-12, водена от Красимир Корсачки, жребият отреди Академик да се изправи срещу сръбски противници - ФК Лидер (Лесковац), Филип Филипович (Ниш) и Рад (Белград). В тази възрастова група 17 претендента ще спорят за отличието. Тези отбори ще играят футбол 11.

Отборът от деца родени 2013 година, воден от Красимир Капитанов, се падна в компанията на домакините от Етникос (Катерини), Грозданоски (Македония) и белградския Рад. В тази категория 16 отбора ще спорят за титлата във формат Футбол 9, разделени в 4 групи.

При най-малките участници, родени 2014-15 година, Академик се падна с отборите на Дубочица (Лесковац), Рад (Белград) и местния Пиерикос. Тук възпитаниците на Виктор Владимиров ще играт футбол 7, като за трофеят ще спорят 16 отбора, разделени в 4 групи.

Свищовската група е една от най-колоритните и големи на турнира, като бройката деца и родители надвишава 80.

Организаторите са се постарали да подготвят отлично терените за предстоящите сблъсъци, а прогнозата за следващите няколко дни е за отлично слънчево време.

Админ